MyOldtimer.nl – een platform voor alle oldtimerliefhebbers

Door i-desire.nl op 18 April 2014, 08:43
MyOldtimer.nl is begonnen als een eenvoudige website om eigen klassieke auto’s te huur aan te bieden voor bruiloften en andere gelegenheden. Een succes dat is uitgegroeid tot een steeds groter wordend platform voor oldtimers en alles wat daar mee te maken heeft. Uitgebreide database Wil je een oldtimer kopen? Of juist huren voor een feestje? MyOldtimer.nl beschikt over veel oldtimers die te koop en te huur worden aangeboden. Natuurlijk is de site ook uiterst handig om je eigen auto aan te bieden. Zoeken in de grote database met oldtimers..

Lees meer over MyOldtimer.nl – een platform voor alle oldtimerliefhebbers

Welkom in het nieuwe WordPress tijdperk, waar user experience regeert

Door i-desire.nl op 22 November 2013, 10:39
Nog maar net werd de nieuwe WordPress 3.6 gereleased in augustus, of WordPress lanceerde alweer een gloednieuwe update in oktober, WordPress 3.7. Volgens velen, dé grootste en meest indrukwekkende WordPress update in lange tijd. Met WordPress 3.7 lanceerde WordPress een heleboel nieuwe features voor haar blogging en content management software, waaronder de belangrijkste updates: Automatische updates Nieuwe talen Integratie van de Zxcvbn paswoord meter: dit voor meer veiligheid en een betere bescherming van WordPress websites tegen..

Lees meer over Welkom in het nieuwe WordPress tijdperk, waar user experience regeert

Nederlandse webpagina’s slachtoffer van sql-aanval

Door i-desire.nl op 2 January 2012, 16:23
Door een wereldwijde aanval met een sql-injectie zijn meer dan 120.000 Nederlandse webpagina’s gehackt. Hackers wisten de pagina’s via een zogenaamde sql-injectie te kraken en plaatste een link naar lilupophilupop.com. Aangekomen op deze pagina werd bezoekers een namaak virusscanner aangeraden. Dit meldt het Internet Storm Center. De aanval die in december begon greep snel om zich heen. Mark Hofman, werkzaam bij het Internet Storm Center, vertelt op de website dat bij ontdekking van de sql-injectie er sprake was van slechts 80 besmette..

Lees meer over Nederlandse webpagina’s slachtoffer van sql-aanval

Chrome verslaat Firefox wereldwijd

Door i-desire.nl op 1 December 2011, 11:55
De browser Chrome van Google heeft Firefox in de maand november verslagen wat betreft wereldwijd marktaandeel. Dat blijkt uit gegevens van Statcounter. In november had Chrome 25,7 procent van de markt in handen terwijl Firefox het moest doen met 25,2 procent. In oktober lagen de verhoudingen nog omgekeerd met respectievelijk 25 en 26,4 procent. Internet Explorer blijft met 40,6 procent de absolute nummer 1. In Europa blijft Chrome overigens derde met 24,4 procent terwijl Firefox en IE beide op ongeveer 32,5 procent staan. De wereldwijde..

Lees meer over Chrome verslaat Firefox wereldwijd

Webontwikkelaar bouwt compact jQuery-alternatief

Door i-desire.nl op 20 November 2011, 17:10
Een webontwikkelaar heeft een sterk verkleinde versie van de jQuery-bibliotheek uitgebracht. De zogenaamde jquip-bibliotheek is aanzienlijk compacter maar bevat toch nog 90 procent van de belangrijkste jQuery-onderdelen. De jquip-bibliotheek, jquip.js geheten, is na te zijn minified en gecomprimeerd met gzip slechts 4,28KB zwaar, slechts 13 procent van de grootte van het jQuery-framework. Volgens de ontwikkelaar Demis Bellot bevat jquip vrijwel alle belangrijke onderdelen van de populaire jQuery-bibliotheek en kan het gebruikt worden als een..

Lees meer over Webontwikkelaar bouwt compact jQuery-alternatief

Ontwikkelaars brengen eerste versie jQuery voor mobiele apparaten uit

Door i-desire.nl op 18 November 2011, 23:03
De ontwikkelaars van het jQuery-project hebben de eerste mobiele versie van hun gelijknamige webframework vrijgegeven. Met de op html5-gebaseerde technologie kunnen websiteontwikkelaars onder meer geavanceerde webapplicaties bouwen. Websitebouwers kunnen met het opensource-framework onder andere webapps maken die werken op smartphones, tablets en e-readers, beloven de ontwikkelaars. Het jQuery-project biedt standaard functionaliteit als het toevoegen van aparte knoppen en balken op een webpagina. Vanaf versie 1.0 ondersteunt het framework nu..

Lees meer over Ontwikkelaars brengen eerste versie jQuery voor mobiele apparaten uit

Microsoft stopt mogelijk met ontwikkeling Silverlight

Door i-desire.nl op 10 November 2011, 14:33
Microsoft gaat volgens geruchten stoppen met zijn Flash-alternatief Silverlight. Bovendien zou de laatste grote release, versie 5 alleen maar werken met Internet Explorer en op Windows-systemen, en niet met andere browsers of op Mac OS X. Het is onduidelijk waarom Microsoft zou willen stoppen met de ontwikkeling van Silverlight. De technologie zou wel in gebruik blijven als ontwikkeplatform voor rich-media applicaties en voor apps op Windows Phone 7, meldt Mary Jo Foley, een redactrice van ZDNet die fulltime schrijft over Microsoft en die in..

Lees meer over Microsoft stopt mogelijk met ontwikkeling Silverlight

Adobe stopt ontwikkeling Flash voor mobieltjes

Door i-desire.nl op 9 November 2011, 10:45
Adobe gaat stoppen met het maken van nieuwe Flash-plug-ins voor mobiele browsers. Het bedrijf wil zich richten op applicaties die met de Air-runtime werken. De Android- en Playbook-versies zullen nog wel beveiligingsupdates krijgen. Dat schrijft ZDnet. Adobe zou aan ontwikkelaars meegedeeld hebben dat de Flash-plug-in voor mobiele browsers niet meer wordt bijgewerkt. In plaats daarvan wil het bedrijf het voor ontwikkelaars van Flash-applicaties makkelijker maken om applicaties met de Adobe Air-runtime te maken. Hiermee moet het mogelijk..

Lees meer over Adobe stopt ontwikkeling Flash voor mobieltjes

Internetexperts willen vier nieuwe http-statuscodes

Door i-desire.nl op 21 October 2011, 14:04
Twee invloedrijke internetexperts, waaronder een van de auteurs van de http-specificatie, hebben een voorstel voor een aantal nieuwe http-statuscodes gepubliceerd. Een daarvan is de 'Too Many Requests'-status. Het voorstel is ingediend bij de Network Working Group, dat van het voorstel een standaard kan maken, waarna het door makers van http-serversoftware en webbrowsers kan worden geïntegreerd. De opstellers van het voorstel zijn niet de minsten: een van hen is Roy Fielding, een van de auteurs van de http/1.1-specificatie. Hij stond tevens..

Lees meer over Internetexperts willen vier nieuwe http-statuscodes

Chrome verovert Europese landen

Door i-desire.nl op 1 August 2011, 12:06
Chrome, de browser van Google, is hard bezig een aantal Europese landen te veroveren. In Spanje, Italië en Nederland zorgt Chrome bijna voor meer verkeer dan Firefox. In het Verenigd Koninkrijk is dit zelfs al het geval. Dat blijkt uit gegevens van statistiekenverzamelaar Statcounter over de maand juli. De cijfers zijn gebaseerd op het internetverkeer dat via een browser gegenereerd wordt. Als gekeken wordt naar Europa als totaal is Chrome nog steeds een behoorlijk eind verwijderd van Firefox, de nummer twee in de markt. Chrome is goed voor..

Lees meer over Chrome verovert Europese landen

Firefox 4 wint eerste slag van IE9

Door i-desire.nl op 23 March 2011, 20:44
Firefox 4 heeft de eerste slag van Internet Explorer 9 gewonnen. Waar IE9 in de eerste 24 uur 2,35 miljoen keer werd gedownload, staat Firefox 4 woensdag na 24 uur op ruim 5 miljoen downloads. IE9 werd vorige week door Microsoft gelanceerd en de browser is sneller en qua lay-out een stuk simpeler. Ook Firefox is op die punten veranderd. Wereldwijd snoept Firefox al tijden kleine stukjes van het marktaandeel van IE af. In Europa was Firefox onlangs zelfs de nummer 1 browser volgens Statcounter, deze statistiekenverzamelaar baseert zich op..

Lees meer over Firefox 4 wint eerste slag van IE9

Microsoft lanceert IE9

Door i-desire.nl op 15 March 2011, 09:13
Microsoft heeft dinsdag internationaal de definitieve versie gelanceerd van Internet Explorer 9 (IE9). 'IE9 houdt rekening met de sites van de toekomst', zei Ralf Becks, bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor Internet Explorer en Windows 7. 'Bij oudere versies van Internet Explorer kostte het laden van plaatjes en video's meer moeite', legt Becks uit. Doordat de browser voortaan behalve van de processor, ook rekenkracht gebruikt van de grafische kaart in de computer, kunnen sites in de toekomst nog meer gebruikmaken van hoge kwaliteit..

Lees meer over Microsoft lanceert IE9

Website gelanceerd rond 25-jarig bestaan .nl

Door i-desire.nl op 7 February 2011, 13:57
Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, lanceert maandag een website om het 25-jarig bestaan van het .nl-domein te vieren. Verhagen schreef een blog op www.de25jaarvan.nl. In de bijdrage prijst de minister de bijdrage aan de economie die het internet heeft geleverd: “Het is dé bron van innovatie en zwengelt onze economie aan.” 1986 De website is ingericht om verhalen van Nederlanders over wat internet de afgelopen 25 jaar voor hen en Nederland heeft betekend, te bundelen. Het .nl-domein was op 25 april 1986 een van de eerste..

Lees meer over Website gelanceerd rond 25-jarig bestaan .nl

Chrome goed voor 10 procent browsermarkt

Door i-desire.nl op 2 February 2011, 18:40
Chrome, de browser van Google, heeft in januari voor het eerst sinds de lancering de magische grens van 10 procent van de markt bereikt. Dat blijkt uit gegevens van statistiekenverzamelaar Net Applications. Het aandeel van Chrome stijgt sinds de introductie gestaag. Over de maand januari kwam de browser uit op 10,7 procent van de markt. Een jaar geleden was dit nog 5,2 procent. IE en Firefox Vooral Internet Explorer (IE), maar ook Firefox, hebben marktaandeel moeten afstaand aan Chrome. IE komt nu uit op precies 56 procent, Firefox staat..

Lees meer over Chrome goed voor 10 procent browsermarkt

Elektronicawinkel It's, Prijstopper en modern.nl failliet verklaard

Door i-desire.nl op 31 January 2011, 16:24
De elektronicawinkels It's, Prijstopper en Modern.nl zijn failliet. De rechtbank van Breda sprak maandag wegens aanhoudende financiële problemen het faillissement uit over moederbedrijf Impact Retail. De 118 winkels werden dinsdag al gesloten. De 980 werknemers kwamen per direct op straat te staan. Hun salaris voor deze maand is nog wel betaald via het UWV. De curator is volgens Impact Retail met verschillende partijen in overleg over een doorstart van de 'commercieel gezonde' winkelketens. Mogelijk kunnen de winkels - in afgeslankte vorm -..

Lees meer over Elektronicawinkel It's, Prijstopper en modern.nl failliet verklaard

W3C onthult html 5-logo

Door i-desire.nl op 19 January 2011, 11:30
De W3C heeft een potentieel logo voor de html 5-standaard gepresenteerd. Het logo is onder andere bedoeld voor ontwikkelaars die willen laten zien dat hun site html 5-technieken gebruikt, hoewel de html 5-standaard nog niet af is. De W3C, die de ontwikkeling van open webtechnieken zoals html en css coördineert, heeft een speciale website aan het html 5-logo gewijd. Het logo is ontwikkeld door het bedrijf Ocupop en kan worden gebruikt door ontwikkelaars die willen laten zien dat een site met html 5 is gebouwd, waarbij onder de noemer 'html 5'..

Lees meer over W3C onthult html 5-logo

Opta gaat invoering cookiewetgeving onderzoeken

Door i-desire.nl op 18 January 2011, 16:12
Telecomwaakhond Opta gaat in 2011 kijken hoe de omstreden cookiewetgeving moet worden ingevoerd. Ook zal de waakhond de netneutraliteit in Nederland in de gaten gaan houden. Dat blijkt uit de doelstellingen voor dit jaar die Opta dinsdag gepresenteerd heeft. De Europese Unie heeft lidstaten het afgelopen jaar verzocht om regelgeving in te voeren rondom het opslaan van cookies. Cookies Cookies zijn kleine tekstbestanden die vanuit een website op de computer van een bezoeker worden geplaatst. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan om..

Lees meer over Opta gaat invoering cookiewetgeving onderzoeken

Lokale recensiewebsite Yelp gelanceerd in Nederland

Door i-desire.nl op 9 December 2010, 09:19
Lokale zoek- en recensiewebsite Yelp is donderdag gelanceerd in Nederland. Yelp werd in 2004 in de Verenigde Staten gelanceerd en verovert sinds januari 2009 ook de Europese markt. Via Yelp.nl kunnen mensen in contact komen met bedrijven zoals restaurants, kappers, nagelstudio’s en cocktailbars. Ook kunnen beoordelingen over de service en diensten van het betreffende bedrijf online geplaatst worden. Waarom Nederland? Na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is nu Nederland aan de beurt. “Nederlanders zijn..

Lees meer over Lokale recensiewebsite Yelp gelanceerd in Nederland

Driekwart Nederlanders gebruikt iDeal

Door i-desire.nl op 16 November 2010, 13:08
Driekwart van de Nederlanders gebruikt iDeal bij het betalen van online aankopen. Een betaling achteraf en een automatisch incasso zijn veel minder populair. Toch zou fraude nog slecht worden herkend. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. In totaal bankiert 97 procent van de mensen via internet en lijken vrouwen iets wantrouwiger over digitaal betalen dan mannen. Vrouwen betalen vaker achteraf. Risico's Over het algemeen letten mensen echter niet voldoende op de risico’s van internetbankieren, aldus de bond. Zo controleert..

Lees meer over Driekwart Nederlanders gebruikt iDeal

Facebook kondigt communicatiedienst Messages aan

Door i-desire.nl op 16 November 2010, 09:19
Facebook heeft de berichtendienst Messages aangekondigd. Messages moet het makkelijker maken om berichten te sturen, zonder rekening te houden met de manier van versturen. Er is ondersteuning voor chat, sms en e-mail. Facebook Messages moet het mogelijk maken om sneller boodschappen over te brengen naar contacten. Het is bij de dienst van ondergeschikt belang via welke communicatiemethode de boodschap wordt verstuurd. Er wordt gebruikgemaakt van chat, e-mail en sms. De berichten van contacten kunnen op die manier gegroepeerd worden..

Lees meer over Facebook kondigt communicatiedienst Messages aan

TMG slaat opnieuw slag in sociale media

Door i-desire.nl op 15 November 2010, 14:55
Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zich ingekocht in GroupDeal. De uitgever van De Telegraaf en website Geenstijl neemt een belang van 40 procent in het social shopping platform. Eerder deze maand nam TMG de socialenetwerksite Hyves over. Op de website GroupDeal.nl worden producten of diensten aangeboden met hoge kortingen. De hoge kortingen zijn mogelijk als er voldoende kopers zijn. GroupDeal biedt TMG de mogelijkheid om nieuwe activiteiten op het gebied van sociale media in gang te zetten. 'Door de mogelijkheid van hoge kortingen zijn..

Lees meer over TMG slaat opnieuw slag in sociale media

'Google komt met website over mode'

Door i-desire.nl op 15 November 2010, 12:53
Google gaat zich richten op de modewereld en komt op korte termijn mogelijk met een eigen webwinkel of een soort vergelijkingswebsite voor kleding. Dat gerucht dook afgelopen weekend op verschillende modeblogs op. De geruchten zijn volgens Gizmodo gebaseerd op een uitnodiging van Google voor een evenement op woensdag. In de uitnodiging meldt het bedrijf dat het evenement een plek zal zijn ‘waar technologie mode ontmoet’. Like.com De geruchten worden gevoed door de recente overname van Like.com. Dat is een webshop die de gebruiker op..

Lees meer over 'Google komt met website over mode'

'Facebook komt maandag met e-maildienst'

Door i-desire.nl op 12 November 2010, 15:29
Facebook komt maandag 15 november met een eigen e-maildienst die moet gaan concurreren met bijvoorbeeld Gmail. Dat bericht Techcrunch op basis van anonieme bronnen. Door verschillende blogs en websites wordt de e-maildienst al de Gmail-killer genoemd. Eind vorig jaar had Gmail van Google zo'n 180 miljoen gebruikers. Maandag organiseert Facebook een conferentie rondom een nog geheim onderwerp. In de uitnodiging voor de bijeenkomst werd wel al duidelijk gemaakt dat het onderwerp te maken heeft met de inbox van Facebook. Geruchten over de komst..

Lees meer over 'Facebook komt maandag met e-maildienst'

Nieuwe browser integreert Facebook

Door i-desire.nl op 9 November 2010, 18:00
Maandag werd Rockmelt gelanceerd, een browser waarin verschillende sociale functies zijn geïntegreerd. Rockmelt stond voor de lancering al bekend als de ‘Facebook-browser’. Rockmelt is nog in de bètafase, maar verschillende techblogs hebben de nieuwe browser al getest. De sociale functies uiten zich aan beide kanten van het scherm, zo laat Rockmelt in een productvideo zien. Informatie van websites kan rechtstreeks gedeeld worden met vrienden. Aan de linkerkant van de browser staan de Facebook-vrienden die online zijn en aan de..

Lees meer over Nieuwe browser integreert Facebook

Vaker huizen verkocht via sociale media

Door i-desire.nl op 9 November 2010, 10:11
Sociale media zoals Hyves en Twitter worden steeds vaker ingezet om een huis te verkopen. De makelaar heeft het nakijken, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag. Via huizentweets.nl kan iedereen die van zijn huis af wil gratis een advertentie zetten via huizentweets.nl. De website beheert 250 twitteraccounts, waarbij elk account een regio vertegenwoordigt. De advertenties die via Twitter worden geplaatst worden aangevuld met de huizen die op Funda, Jaap en andere sites staan. Oprichter André van Eerden zegt in de krant dat hij er niets..

Lees meer over Vaker huizen verkocht via sociale media

'Radio, gaming en marktplaats mogelijk anders op Hyves'

Door i-desire.nl op 1 November 2010, 15:45
Hyves zal Hyves blijven en de Telegraaf Media Groep (TMG) bemoeit zich zo min mogelijk met content die op de netwerksite zal verschijnen. Toch zijn er plannen om het gebied van radio, gaming en marktplaatsen samen te werken. Dat vertellen TMG-bestuurder Patrick Morley en Hyves-topman Marc de Vries tegenover NU.nl. Maandag werd bekend dat TMG sociale netwerksite Hyves zal overnemen. TMG, nu al eigenaar van onder meer geenstijl.nl en diverse andere sites, wil zijn positie op internet snel ontwikkelen en blijft ook kijken naar mogelijke verdere..

Lees meer over 'Radio, gaming en marktplaats mogelijk anders op Hyves'

Internet Explorer en Firefox verliezen terrein

Door i-desire.nl op 1 November 2010, 14:20
Alleen de browsers Chrome en Safari groeiden wat betreft marktaandeel in de maand oktober. Zowel marktleider Internet Explorer als nummer twee Firefox moesten inleveren. Dat blijkt uit de cijfers van statistiekenverzamelaars Statcounter en Net Applications. Uit de gegevens van Stacounter blijkt dat Internet Explorer met 0,6 procentpunt zakt naar een marktaandeel van 49,2 procent. Firefox verliest bijna 0,3 procentpunt en komt uit op ruim 31,2 procent. Grote winnaar is voor de zoveelste maand op rij Chrome van Google. Deze browser, die een..

Lees meer over Internet Explorer en Firefox verliezen terrein

Telegraaf Media Groep neemt Hyves over

Door i-desire.nl op 1 November 2010, 09:06
De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft sociale netwerksite Hyves overgenomen. TMG beschikt over 100 procent van de aandelen. Dat meldt Hyves maandag. De partijen laten weten dat beide bedrijven met de bundeling van krachten de bedrijfsstrategieën beter willen uitvoeren. Zo wil Hyves de missie ‘Hyves verbindt Nederland’ sneller uitvoeren en TMG zou daar met de sterke positie als multimedia uitgever op het gebied van print, online en radio aan bij kunnen dragen. Dagelijks leven “Het afgelopen jaar zijn sociale media gemeengoed geworden..

Lees meer over Telegraaf Media Groep neemt Hyves over

Rechter dwingt Limewire op de knieën

Door i-desire.nl op 27 October 2010, 15:49
Een rechter in New York dwingt de beheerders van het P2P-programma LimeWire om te stoppen met het verspreiden en ondersteunen van het programma. De RIAA is erg blij met de winst in deze rechtszaak. Het bedrijf achter LimeWire moet stoppen met het aanbieden en ondersteunen van het peer-to-peer-programma. Dat oordeelde de New-Yorkse rechter Kimba Wood gisteren in een proces dat de Recording Industry Association of America (RIAA) tegen LimeWire had aangespannen. Het bevel van de rechter droeg LimeWire op om de uitspraak direct aan alle..

Lees meer over Rechter dwingt Limewire op de knieën

'Bijna kwart webwinkels niet voldoende bereikbaar'

Door i-desire.nl op 26 October 2010, 15:29
Ruim 23 procent van de 883 onderzochte webwinkels zijn niet voldoende bereikbaar en daarom niet klaar voor de online sinterklaas- en kerstverkopen. Dat concludeert Uptrends nadat het bedrijf een maand lang 883 webwinkels onderzocht. In totaal presteerden 555 winkels zeer goed, ze waren 100 procent van de tijd bereikbaar. 124 winkels waren 99,9 procent van de tijd beschikbaar, wat als goed gezien wordt. Minder bereikbaar In totaal 204 webwinkels behaalden slechts een score van 82,7 tot 99,8 procent. Tot deze groep behoren bijvoorbeeld..

Lees meer over 'Bijna kwart webwinkels niet voldoende bereikbaar'

Amber Alert start eigen Hyvespagina

Door i-desire.nl op 19 October 2010, 11:58
Amber Alert, het systeem waarmee in korte tijd zoveel mogelijk mensen worden gewaarschuwd over een kind dat wordt vermist, heeft sinds dinsdag een eigen Hyvespagina. De Hyve vraagt aandacht voor alle kindervermissingszaken, ook degenen voor wie geen Amber Alert is uitgestuurd. Dat heeft Amber Alert laten weten. Met de samenstelling van de Hyvespagina wil de vermissingsdienst zoveel mogelijk mensen bereiken. "Uitbreiding van het Amber Alert-platform met een eigen, officiële Hyve was daarom een logische stap", aldus Amber Alert-oprichter..

Lees meer over Amber Alert start eigen Hyvespagina

Nederland klaar voor 'internet van de toekomst'

Door i-desire.nl op 18 October 2010, 13:34
Nederland is een van de veertien landen wereldwijd die klaar zijn voor ‘het internet van morgen’. Bovendien staat Nederland in de top tien wat betreft de kwaliteit van het internet. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Oxford en Oviedo in opdracht van Cisco. Het internet van de toekomst houdt volgens het onderzoek in dat de verbinding klaar is voor bijvoorbeeld HD-tv en hoge kwaliteit videocommunicatie. 15 Mbps In Nederland kan met een gemiddelde snelheid van bijna 15 Mbps worden gedownload. In 2009 was dit nog ruim 11,2..

Lees meer over Nederland klaar voor 'internet van de toekomst'

Van Nederlandse bedrijven 84 procent online

Door i-desire.nl op 17 October 2010, 16:12
Van de Nederlandse bedrijven heeft 84 procent een eigen internetpagina. Vooral kleine ondernemingen en ambachtelijke bedrijven maken nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden om nieuwe klanten te werven met een professionele presentatie op internet. Dat maakte de Duitse hightech-brancheorganisatie Bitkom zondag bekend. Het bedrijf baseert zijn onderzoek op cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat. Ons land neemt in Europa de vierde plaats in achter Denemarken (88 procent), Zweden (87 procent) en Finland (85 procent)...

Lees meer over Van Nederlandse bedrijven 84 procent online

Marktplaatsoplichter krijgt 18 maanden cel

Door i-desire.nl op 13 October 2010, 17:37
Een 27-jarige man die op Markplaats zeker vijftig mensen heeft opgelicht gaat voor achttien maanden de gevangenis in en moet zijn slachtoffers vergoedingen betalen. Dat meldt BN/De Stem woensdag. De man uit Gilze bood via Markplaats spelcomputers en laptops aan en liet mensen geld over maken naar een rekening, na ontvangst van het bedrag leverde hij de goederen echter niet. De veroordeling van de rechter luidt ‘omvangrijke vorm van internetoplichting’, waarvoor de man nu dus achttien maanden celstraf heeft gekregen, waarvan zes..

Lees meer over Marktplaatsoplichter krijgt 18 maanden cel

Spammer moet Facebook 1 miljard Canadese dollar betalen

Door i-desire.nl op 6 October 2010, 16:13
Een spammer moet 1 miljard Canadese dollar betalen aan Facebook. De internet-marketeer stuurde in 2008 ruim 4 miljoen 'wall-berichten' naar Facebook-gebruikers. De Canadees, Alan Guerbuez, kreeg de boete in Quebec opgelegd. De rechtbank in Quebec neemt hiermee de uitspraak van een Amerikaanse rechter over, meldt de Montreal Gazette. De rechtbank in Californië had de internet-marketeer in 2008 al veroordeeld voor het verzenden van de spam. De rechter in Californië veroordeelde de man destijds tot een boete van 100 Amerikaanse dollar per..

Lees meer over Spammer moet Facebook 1 miljard Canadese dollar betalen

Browserkeuzescherm keldert Internet Explorer

Door i-desire.nl op 5 October 2010, 19:48
Het marktaandeel van Internet Explorer is wereldwijd onder de 50 procent gedoken. In Europa daalde het marktaandeel tot 40 procent, vooral door het verplichte browserkeuzescherm in Windows. Twee jaar geleden had Internet Explorer (IE), de browser van Microsoft, wereldwijd nog een marktaandeel van 67 procent. Dat aandeel daalde in september naar 49,87 procent en zelfs naar 40,26 procent in Europa, zo blijkt uit statistieken van StatCounter. In Europa heeft Firefox Internet Explorer bijna ingehaald. Het aandeel van de open source browser bleef..

Lees meer over Browserkeuzescherm keldert Internet Explorer

Google TV presenteert applicaties

Door i-desire.nl op 4 October 2010, 23:13
De eerste applicaties voor Google TV zijn klaar. Dat meldt Google op zijn blog. De internetgigant gaat voor Google TV onder meer samenwerken met de Amerikaanse televisiestations CNN, NBC en Cartoon Network. Ook komen er applicaties met video on demand via onder andere de Amerikaanse online videotheek Netflix en Amazon. Populaire online diensten als YouTube en Twitter krijgen ook hun eigen applicatie. Google TV moet een combinatie van televisie en internet worden. De browser Google Chrome in combinatie met Google TV moet ervoor gaan zorgen..

Lees meer over Google TV presenteert applicaties

Google komt met vervanger voor JPEG

Door i-desire.nl op 1 October 2010, 09:24
Google heeft een vervanger gelanceerd voor het allom bekende JPEG-formaat van foto’s. WebP zou de kwaliteit van foto’s behouden, maar ze aanzienlijk kleiner maken. Dat schrijft Richard Rabbat, productmanager bij Google, in een blog. “We zijn de afgelopen maanden bezig geweest met de snelheid van processen en websites. Bij de evaluatie kwamen we tot de conclusie dat veel websites trager worden door beeld. Ongeveer 65 procent van de huidige websites bestaat uit beeld”, aldus Rabbat. Oude techniek “De meest gebruikte formaten van..

Lees meer over Google komt met vervanger voor JPEG

Belangstelling voor overname Hyves

Door i-desire.nl op 28 September 2010, 13:30
'Toonaangevende marktpartijen' hebben belangstelling getoond om Hyves, het sociale netwerk op internet, over te nemen. De Britse investeringsbank Jefferies bekijkt in opdracht van Hyves eventuele biedingen. Dat zegt een woordvoerder van Hyves in een reactie op een artikel in het Financieele Dagblad. Hij ontkent dat Hyves zichzelf te koop heeft gezet. Hyves is al sinds 2006 een winstgevende onderneming, stevent af op een recordomzet en heeft geen behoefte aan financiers, aldus de woordvoerder. De mediatycoon Joop van den Ende en Hubert..

Lees meer over Belangstelling voor overname Hyves

Consument zoekt vaker vooraf op internet

Door i-desire.nl op 28 September 2010, 13:00
Consumenten zoeken bij de aankoop van een product steeds vaker vooraf naar informatie op internet. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van Thuiswinkel.org en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). De helft van de Nederlanders doet een beroep op het internet bij de aanschaf van producten. Bij ongeveer 20 procent van de aankopen leest de klant reclamefolders en de website van de aanbieder. Bij ruim 30 procent van de aankopen werd de winkel bezocht voor meer informatie. Volgens het onderzoek wordt het internet vooral gebruikt..

Lees meer over Consument zoekt vaker vooraf op internet

Meer mensen winkelen online

Door i-desire.nl op 24 September 2010, 12:35
Steeds meer Nederlanders winkelen op internet. Het afgelopen halfjaar steeg de omzet van onlinewinkels naar 3,85 miljard euro. Dat is 10 procent meer dan consumenten in de eerste helft van 2009 uitgaven, bleek uit een onderzoek dat belangenorganisatie Thuiswinkel.org vrijdag presenteerde. Het aantal mensen dat op internet hun slag sloeg steeg met 7 procent naar 7,6 miljoen. In totaal hebben nu 9 miljoen Nederlanders ten minste een keer in hun leven een aankoop op internet gedaan, aldus Thuiswinkel.org. Goedkopere producten De consument..

Lees meer over Meer mensen winkelen online

Google AdWords: Adverteren op merknamen

Door i-desire.nl op 5 August 2010, 14:12
Google biedt adverteerders de mogelijkheid om zoekwoorden uit te zoeken. Op basis hiervan worden hun advertenties in de kolom met gesponsorde links weergegeven. In Europa zorgde dit voor discussie rond de vraag wie precies handelsmerken mag gebruiken als zoekwoorden voor advertenties. Wij zijn altijd van mening geweest dat gebruikers het beste gediend zijn met de meest relevante en informatieve advertenties. Ook hebben gebruikers er baat bij dat ze naar aanleiding van hun zoekopdrachten zoveel mogelijk informatie krijgen gepresenteerd. We..

Lees meer over Google AdWords: Adverteren op merknamen

Breutjes & Zo Mutsen.nl Coolblue B.V. Tunieken.nl Vinale