Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Adobe stopt ontwikkeling Flash voor mobieltjes

Door i-desire.nl op 9 November 2011, 10:45

Adobe gaat stoppen met het maken van nieuwe Flash-plug-ins voor mobiele browsers. Het bedrijf wil zich richten op applicaties die met de Air-runtime werken. De Android- en Playbook-versies zullen nog wel beveiligingsupdates krijgen.

Dat schrijft ZDnet. Adobe zou aan ontwikkelaars meegedeeld hebben dat de Flash-plug-in voor mobiele browsers niet meer wordt bijgewerkt. In plaats daarvan wil het bedrijf het voor ontwikkelaars van Flash-applicaties makkelijker maken om applicaties met de Adobe Air-runtime te maken. Hiermee moet het mogelijk worden om vanuit een enkele codebase apps voor verschillende platforms te schrijven.

De Flash-player voor Android en BlackBerry's Playbook kan wel op bugfixes en beveiligingsupdates blijven rekenen. Volgens Adobe is er een mogelijkheid dat bedrijven die een licentie op de broncode hebben, zelf nog aanpassingen doen. Welke bedrijven dit zijn, is niet duidelijk.

Het bedrijf maakte bij de presentatie van de kwartaalcijfers ook bekend dat het 750 banen zal schrappen als gevolg van een reorganisatie. Het gaat om posities in Noord-Amerika en Europa.

Bron: Tweakers.net

Delen
Mutsen.nl Raven for Kids Foundation Prullenbakken.nl Breutjes & Zo GoApps.nl