Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

'Facebook komt maandag met e-maildienst'

Door i-desire.nl op 12 November 2010, 15:29

Facebook komt maandag 15 november met een eigen e-maildienst die moet gaan concurreren met bijvoorbeeld Gmail.

Dat bericht Techcrunch op basis van anonieme bronnen. Door verschillende blogs en websites wordt de e-maildienst al de Gmail-killer genoemd. Eind vorig jaar had Gmail van Google zo'n 180 miljoen gebruikers.

Maandag organiseert Facebook een conferentie rondom een nog geheim onderwerp. In de uitnodiging voor de bijeenkomst werd wel al duidelijk gemaakt dat het onderwerp te maken heeft met de inbox van Facebook. Geruchten over de komst van Project Titan, zoals de dienst door de media genoemd wordt, namen direct toe.

Potentie
Techcrunch weet nu te melden dat het niet alleen gaat om een update van de huidige berichteninbox van Facebook, maar om een geheel nieuwe en complete e-maildienst en dat het project inderdaad maandag gelanceerd wordt.

De maildienst van de netwerksite kan grote potentie hebben door het aantal gebruikers (ruim 500 miljoen) op Facebook. Ook het aantal foto’s en evenementen dat op de website geplaatst worden, kunnen worden gebruikt in de e-maildienst. Daarnaast bieden berichten van spellen op de netwerksite en betalingen via Facebook Credits mogelijkheden.

Contacten
Tussen Facebook en Google is de laatste tijd onenigheid ontstaan waar Gmail deel van uitmaakt. Facebook laat gebruikers de contacten uit Gmail importeren om zo uitnodigingen te versturen voor de netwerksite.

Google blokkeerde deze importmogelijkheid onlangs omdat Facebook de eigen contacten niet beschikbaar stelt voor bijvoorbeeld Google. De netwerksite heeft de blokkade inmiddels omzeild.

Bron: NU.nl

Delen
Vinale Breutjes & Zo Tunieken.nl Coolblue B.V. Prullenbakken.nl