Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Firefox 4 wint eerste slag van IE9

Door i-desire.nl op 23 March 2011, 20:44

Firefox 4 heeft de eerste slag van Internet Explorer 9 gewonnen. Waar IE9 in de eerste 24 uur 2,35 miljoen keer werd gedownload, staat Firefox 4 woensdag na 24 uur op ruim 5 miljoen downloads.

IE9 werd vorige week door Microsoft gelanceerd en de browser is sneller en qua lay-out een stuk simpeler. Ook Firefox is op die punten veranderd.

Wereldwijd snoept Firefox al tijden kleine stukjes van het marktaandeel van IE af. In Europa was Firefox onlangs zelfs de nummer 1 browser volgens Statcounter, deze statistiekenverzamelaar baseert zich op internetverkeer.

Vanwege de strijd om marktaandeel worden de ontwikkelingen van de nieuwste versies van de twee browsers nauwlettend gevolgd. De eerste slag is in ieder geval voor Firefox 4. Om 15.00 uur stond de nieuwe browser op 6,9 miljoen downloads.

Europa en Nederland
In een speciale teller die live bijhoudt hoe vaak de browser is gedownload, is ook te zien dat Europa de lijst met aantal downloads van Firefox 4 aanvoert.

Europa is tot 12.00 uur woensdagmiddag goed voor ruim 2,5 miljoen downloads, Noord-Amerika volgt met 1,5 miljoen, Azië staat op ruim 1 miljoen, Zuid-Amerika op 400.000 en Oceanië en Afrika net boven de 100.000.

In Nederland werd Firefox 4 tot 12.00 uur woensdagmiddag bijna 100.000 keer gedownload.

Windows XP
De vraag is uiteindelijk natuurlijk hoeveel mensen gebruik gaan maken van de browsers. Microsoft liet eerder al weten een stijging in het marktaandeel te verwachten door de komst van IE9.

Een verklaring voor de grote voorsprong van Firefox 4 is mogelijk het feit dat IE9 niet werkt op Windows XP. Firefox voert doorgaans automatische updates uit. Dit geldt echter niet voor een grote update zoals van Firefox 3.6 naar 4.

Bron: NU.nl

Delen
Tunieken.nl GoApps.nl Coolblue B.V. Vinale eye-date.com