Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

'Google komt met website over mode'

Door i-desire.nl op 15 November 2010, 12:53

Google gaat zich richten op de modewereld en komt op korte termijn mogelijk met een eigen webwinkel of een soort vergelijkingswebsite voor kleding.

Dat gerucht dook afgelopen weekend op verschillende modeblogs op.

De geruchten zijn volgens Gizmodo gebaseerd op een uitnodiging van Google voor een evenement op woensdag. In de uitnodiging meldt het bedrijf dat het evenement een plek zal zijn ‘waar technologie mode ontmoet’.

Like.com
De geruchten worden gevoed door de recente overname van Like.com. Dat is een webshop die de gebruiker op basis van afbeeldingen laat zoeken naar producten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zoeken op kleur, materiaal en op producten die er bijna hetzelfde uit zien.

Google zou een website over mode willen starten op Boutiques.com. Uit de domeinregistratie blijkt dat Like.com de eigenaar van de website is en Google met de overname van Like dus automatisch beschikking heeft over Boutiques.com.

Met de techniek van Like.com zou het voor een eventuele webwinkel of vergelijkingssite voor kleding dus mogelijk zijn om klanten te laten zoeken op bepaalde kleuren of bijpassende producten.

Bron: NU.nl

Delen
eye-date.com Koptelefoons.nl Vinale Folder.nl `t hebbertje