Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Meer mensen winkelen online

Door i-desire.nl op 24 September 2010, 12:35

Steeds meer Nederlanders winkelen op internet. Het afgelopen halfjaar steeg de omzet van onlinewinkels naar 3,85 miljard euro.

Dat is 10 procent meer dan consumenten in de eerste helft van 2009 uitgaven, bleek uit een onderzoek dat belangenorganisatie Thuiswinkel.org vrijdag presenteerde.

Het aantal mensen dat op internet hun slag sloeg steeg met 7 procent naar 7,6 miljoen. In totaal hebben nu 9 miljoen Nederlanders ten minste een keer in hun leven een aankoop op internet gedaan, aldus Thuiswinkel.org.

Goedkopere producten
De consument bestelt steeds vaker op internet, maar geeft per bestelling minder uit. Onlineshoppers betaalden in de eerste helft van 2010 per bestelling gemiddeld 120 euro. Een jaar eerder was dat nog 145 euro.

'Consumenten bestellen vaker en makkelijker kleinere en goedkopere producten online', merkt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Dat komt volgens hem onder meer doordat de verzendkosten zijn gedaald, waardoor mensen er sneller voor kiezen om ook goedkopere producten op internet te kopen, in plaats van in de winkel.

Het meest gaven shoppers op internet uit aan reizen. In totaal besteedden zij 1,69 miljard euro aan vakantie- en zakenreizen. Ook telecomproducten en kleding zijn populair op internet. Het onderzoek is uitgevoerd door Blauw Research onder 1.100 internetwinkels en tweeduizend consumenten.

Bron: NU.nl

Delen
Breutjes & Zo Raven for Kids Foundation Prullenbakken.nl eye-date.com Koptelefoons.nl