Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Ontwikkelaars brengen eerste versie jQuery voor mobiele apparaten uit

Door i-desire.nl op 18 November 2011, 23:03

De ontwikkelaars van het jQuery-project hebben de eerste mobiele versie van hun gelijknamige webframework vrijgegeven. Met de op html5-gebaseerde technologie kunnen websiteontwikkelaars onder meer geavanceerde webapplicaties bouwen.

Websitebouwers kunnen met het opensource-framework onder andere webapps maken die werken op smartphones, tablets en e-readers, beloven de ontwikkelaars. Het jQuery-project biedt standaard functionaliteit als het toevoegen van aparte knoppen en balken op een webpagina.

Vanaf versie 1.0 ondersteunt het framework nu ook veelgebruikte mobiele browsers. Onder meer de webbladeraars van iOS en Android zouden prima met jQuery-componenten overweg kunnen. Bovendien draait de code naar verluidt ook op desktopbrowsers als Firefox en Chrome. De desktopversie van Internet Explorer werkt eveneens prima, al zijn er nog een aantal 'css-problemen'.

Met de tool PhoneGap kan mobiele jQuery-code worden geport naar een smartphone-applicatie, laten de ontwikkelaars weten. Dat zou het voor beginnende programmeurs makkelijker moeten maken om hun webapp te verspreiden. Behalve het vrijgegeven van de mobiele versie stellen de ontwikkelaars ook de webgebaseerde tool ThemeRoller beschikbaar. Daarmee kunnen designers zelf kleurenpallets aanmaken zonder een regel code. Na het slepen van verschillende kleuren kan het gewenste pallet als zip-bestand worden gedownload.

Bron: Tweakers.net

Delen
Breutjes & Zo Koptelefoons.nl Mutsen.nl Coolblue B.V. Raven for Kids Foundation