Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Spammer moet Facebook 1 miljard Canadese dollar betalen

Door i-desire.nl op 6 October 2010, 16:13

Een spammer moet 1 miljard Canadese dollar betalen aan Facebook. De internet-marketeer stuurde in 2008 ruim 4 miljoen 'wall-berichten' naar Facebook-gebruikers. De Canadees, Alan Guerbuez, kreeg de boete in Quebec opgelegd.

De rechtbank in Quebec neemt hiermee de uitspraak van een Amerikaanse rechter over, meldt de Montreal Gazette. De rechtbank in Californië had de internet-marketeer in 2008 al veroordeeld voor het verzenden van de spam.

De rechter in Californië veroordeelde de man destijds tot een boete van 100 Amerikaanse dollar per bericht. Daarnaast moest de man 100 Amerikaanse dollar schadevergoeding per spambericht betalen. Volgens Facebook plaatste de man 4.366.386 berichten op de site.

In totaal komt het bedrag uit op bijna 880 miljoen Amerikaanse dollar. De rechter in Canada hield dinsdag bij zijn vonnis rekening met de wisselkoers die in 2008 gold, en wijzigde de boete naar ruim 1 miljard Canadese dollar. Met de huidige wisselkoers bedraagt de boete ruim 710 miljoen euro.

Guerbuez is voor het leven verbannen van Facebook. Ook zegt het sociale netwerk dat het de man kaal wil plukken, maar of dat gaat lukken is de vraag. Guerbuez heeft zichzelf en zijn marketing-bedrijf in augustus failliet laten verklaren. Facebook is slechts één van de schuldeisers van de man en zijn bedrijf.

Via zijn blog meldt Guerbuez dat hij sinds dit jaar in het Guiness Book of World Records staat. Hij heeft het record voor de hoogste spamboete ter wereld in handen, volgens het boek.

Bron: Tweakers.net

Delen
`t hebbertje GoApps.nl Folder.nl Breutjes & Zo Prullenbakken.nl