Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Webontwikkelaar bouwt compact jQuery-alternatief

Door i-desire.nl op 20 November 2011, 17:10

Een webontwikkelaar heeft een sterk verkleinde versie van de jQuery-bibliotheek uitgebracht. De zogenaamde jquip-bibliotheek is aanzienlijk compacter maar bevat toch nog 90 procent van de belangrijkste jQuery-onderdelen.

De jquip-bibliotheek, jquip.js geheten, is na te zijn minified en gecomprimeerd met gzip slechts 4,28KB zwaar, slechts 13 procent van de grootte van het jQuery-framework. Volgens de ontwikkelaar Demis Bellot bevat jquip vrijwel alle belangrijke onderdelen van de populaire jQuery-bibliotheek en kan het gebruikt worden als een drop-in om zo een externe request naar de module over te slaan.

Webontwikkelaars die javascript toepassen en onderdelen van jQuery gebruiken, zouden door jquip toe te passen snelheidswinst kunnen behalen doordat de browser minder code hoeft in te laden. Mocht een ontwikkelaar toch een bepaald onderdeel missen, dan kan via een aantal plugins deze functionaliteit alsnog worden binnengehaald.

De maker claimt ook diverse optimalisaties in de broncode van jQuery te hebben doorgevoerd, maar het verzoekt gebruikers van jquip om mogelijk missende jQuery-onderdelen te melden zodat deze toegevoegd kunnen worden. Daarnaast verwijst hij voor verdere javascript-optimalisaties naar het Ender-project, een pakket dat het mogelijk maakt om eigen javascript-packages te bouwen.

Bron: Tweakers.net

Delen
Koptelefoons.nl Raven for Kids Foundation Tunieken.nl `t hebbertje Prullenbakken.nl