Andere blogitems:

Graag meer items lezen? Kies hieronder eentje uit:

Welkom in het nieuwe WordPress tijdperk, waar user experience regeert

Door i-desire.nl op 22 November 2013, 10:39

Nog maar net werd de nieuwe WordPress 3.6 gereleased in augustus, of WordPress lanceerde alweer een gloednieuwe update in oktober, WordPress 3.7. Volgens velen, dé grootste en meest indrukwekkende WordPress update in lange tijd.

Met WordPress 3.7 lanceerde WordPress een heleboel nieuwe features voor haar blogging en content management software, waaronder de belangrijkste updates:

  • Automatische updates
  • Nieuwe talen
  • Integratie van de Zxcvbn paswoord meter: dit voor meer veiligheid en een betere bescherming van WordPress websites tegen hackers.
  • Gloednieuwe WordPress search functionaliteit

Bij de lancering van deze nieuwe 3.7 WordPress versie wilde WordPress duidelijk enkele grondige optimalisaties doorvoeren. Het resultaat mag er zijn, met een duidelijke verbetering op vlak van user experience en tijdbesparing.

Bedankt @wordpress!

Wat te verwachten van WordPress 3.8?
WordPress 3.8 wordt verwacht in december 2013. Deze versie zal zich vooral focussen op het verbeteren van de user interface van WordPress admin. Er worden dus vele visuele verbeteringen verwacht.

Nieuwigheden van WordPress 3.8:

  • MP6 plugin: deze plugin zorgt voor een moderne en geoptimaliseerde look van de WordPress admin interface. Ook geoptimaliseerde versies van buttons en formulieren worden dankzij de MP6 plugin gerealiseerd. Een mooiere en gebruiksvriendelijkere admin interface dus.
  • Dashboard: het dashboard zal beschikken over minder, maar meer relevante widgets. Zoals de ‘activity’ widget en het verwijderen van de ‘incoming links’ widget. QuickDraft vervangt QuickPress en zal op een eenvoudigere manier kunnen worden gebruikt.
  • Theme Exprerience plugin: deze nieuwe theme plugin zal de ‘theme’ ervaring in de WordPress admin volledig optimaliseren.
  • Widget area chooser: nieuwe User Interface voor het widgets screen. Hierdoor kunnen gebruikers voortaan gemakkelijk kiezen aan welke sidebar ze een widget willen toevoegen.
  • Nieuwe default theme: ‘Twenty fourteen’ zal het nieuwe default theme zijn, dat gelanceerd wordt in WordPress 3.8.

Met drie recente updates in korte tijd toont WordPress dat het écht werkt aan het optimaliseren van de user experience voor haar gebruikers. Met enkele belangrijke optimalisaties in de reeds gelanceerde versies dit jaar en nieuwe, verwachte updates in WordPress 3.8, zijn alle ogen gericht op WordPress. Benieuwd naar nog grotere veranderingen in de toekomst!

Delen
Vinale Coolblue B.V. Raven for Kids Foundation Folder.nl GoApps.nl